سریال “دیو و ماه پیشونی۲”؛ به نام کودک و به کام بزرگ و کوچک؟! 

نمایش خانگی/مجید ناصری: سریال “دیو و ماه پیشونی۲” در ادامه فصل اول سریال و تقریبا با همان گروه تولید و ساخت فصل اول تهیه شده است. این سریال در همان فصل اول نیز با این پرسش مواجه بود که برای کودک و نوجوان تولید شده یا برای بزرگسالان؟

برای یافتن پاسخ این پرسش لازم هم نبود که حتما کل سریال را دیده باشیم چون در آیین دیدار مخاطبان سریال با بازیگران و عوامل در باغ کتاب مواجه بودیم با انبوه مخاطبان کودک و نوجوان و بزرگسالی که در رونمایی حاضر بودند و واقعیت اینکه در کنار بچه‌ها، پدر و مادران نیز شخصیت های سریال و بازیگران را خیلی خوب می شناختند.

آنچه این سریال را در هر دو فصل مورد توجه قرار داده است هدف گذاری برای جلب توجه مخاطب کودک و بزرگسال با هم است. نه اینکه تولید سریال برای صرفا کودکان یا فقط بزرگسالان بد باشد اما در تولید سریال برای کودک بهتر آن است لحن سریال طوری باشد که والدین هم بتوانند کنار بچه ها سریال را ببینند و چنین ویژگی توانست “دیو و ماه پیشونی۲” را از همان قسمت اول در کانون توجه قرار دهد.

به نظر می‌رسد فانتزی سازی حول افسانه ها و امثال و حکم ایرانی همچنان جواب می‌دهد و “دیو و ماه پیشونی۲” با استفاده از شماری افسانه و شخصیت اساطیری و کشف حلقه های مفقوده داستانی آنها و استفاده از تخيل برای تکمیل داستان می‌تواند سرگرم کند.

آنچه کیفیت داستان گویی افسانه ای را همواره غنا بخشیده قدرت تصویرسازی هایی هست که بتوانند عین شنیده ها را به تصویر درآورند و همین است که مثلا “هری پاتر” را به سرآمد فانتزی سازی های سینمایی تبدیل می‌کند. حسین قناعت کارگردان سریال “دیو و ماه‌پیشونی۲” سنگ بزرگی را برای تصویرسازی از فانتزی های افسانه ای برداشته اما چون یک تهیه‌کننده باتجربه مثل مهدی یاری در تولید بوده سعی شده هم در تنوع تصاویر رئال و هم در استانداردهای تصویرسازی رایانه ای شاهد نوعی همگونی باشیم که مخاطب را از ابتدا تا انتهای اپیزودها خسته نمی‌کند و به قول معروف حوصله‌اش را سر نمی‌برد.

تیم بازیگران “دیو و ماه‌پیشونی۲” تیم متنوعی است و بازیگران مختلفی را دارد و مثلا مهدی سلطانی سروستانی را می بینیم که رستم شده یا بازیگرانی مثل کاظم هژیرآزاد، رامین ناصرنصیر، سوسن پرور و سیروس همتی که واقعا در ذات خود نقش‌آفرین هستند و خوشبختانه فانتزی کار می‌گذارد اینها هم جلوه هایی تازه از خود نشان دهند. امثال میرطاهر مظلومی، نگین معتضدی، آشا محرابی، سیاوش چراغی پور و… هم در مجموع توانسته اند برای متنوع شدن این سریال نماوا موفق ظاهر شوند.

درنهایت باید انتظار داشت تمام تهیه‌کننده و کارگردانان مدعی ژانر کودک همین قدر سعی کنند مخاطب کودک و بزرگسال را کنار هم راضی نگه دارند‌.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید